Yra vienas patikimas būdas atpažinti vietą, kuri ruošia tikrą itališką maistą. Praeikite pro ją ryte ir dairykitės susidariusios vietinių italų eilės, po savęs prie baro paliekančios tuščius espreso puodelius.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Tokia italų ir itališkos virtuvės mylėtojų pripažinta vieta yra Rygoje esanti OLIVE OIL RESTORĀNS (liet. „Alyvuogių aliejaus restoranas“). Be abejonės, čia rasite ir aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus su šviežia duona, bet restorano pavadinimas turi kitą istoriją. Jį parinko pagal Mario Puzo romane „Krikštatėvis“ minimą restoraną.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Tiesa ta, kad mafijos atstovai visuomet žinojo, kur galima rasti kokybišką maistą – lyg virtuvėje suktųsi tavo italė mama. Toks yra ir šis restoranas, importuojantis itališkus ingredientus ir viską ruošiantis nuo nulio. Naminė pasta, picos, mėsos ir jūrų gėrybių patiekalai – visa itališkos virtuvės klasika, bet su šiuolaikišku prieskoniu. Būkite dėmesingi ir interjero detalėms – didžioji dalis buvo parsivežta iš Italijos pačių įkūrėjų.
Patarimas: desertui rinkitės geriausią visoje Latvijoje tiramisą.
Knygą „99 Places of Taste in the Baltics“ galite įsigyti ČIA.