Vienas ingredientas gali pakeisti daug ką. Kitokių bulvinių blynų receptas pagal Alfą.
Video receptą rasite ČIA
Bulviniams blynams reikia:
Blynams:
6–7 vid. dydžio bulvių
1 nedidelio svogūno
1 kiaušinio
SANTA MARIA akmens druskos
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Aliejaus (kepti)
Krabų lazdelių (patiekti)
6–8 VICI snieginio krabo lazdelių
½ raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
300 g pomidorų asorti
150 g grietinės
1 šaukšto krienų
100 g grūdėtosios varškės
Ryšelio krapų
1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite per stambią tarką. Sutarkuokite taip pat ir svogūną.
2. Jeigu bulvės vandeningos, skystį nuspauskite ir nupilkite.
3. Į bulvių ir svogūnų tarkių masę įmuškite kiaušinį, įberkite SANTA MARIA akmens druskos, SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir viską išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų – jo turi būti tiek, kad blynai būtų pusiau apsemti, ir dėkite blynų masę į keptuvę.
5. Vienam blynui naudokite po 2 šaukštus masės. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
6. Blynus nuvarvinkite nuo riebalų pertekliaus ant popierinio rankšluosčio.
7. Grietinę sumaišykite su krienais ir smulkiai supjaustytais krapais.
8. Pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat supjaustykite ir raudonąjį svogūną bei smulkiai česnaką.
9. VICI snieginio krabo lazdeles irgi supjaustykite, suberkite į pomidorus, pagardinkite SANTA MARIA akmens druska, SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“.
10. Iškepusius blynus patiekite su grūdėtąja varške, grietinės ir krienų pagardu bei krabų lazdelių ir pomidorų salotomis. Jei norite ypač traškių blynų, tarkius perplaukite vandeniu ir tik tuomet sumaišykite su likusiais ingredientais.
Skanaus!