Dažną Velykų stalą nukloja ne tik margučiai, bet ir įvairiausi mėsos patiekalai. Benedikto turguje įsikūrusios mėsos parduotuvės „Mėsos broliai“ bendraturtis Mykolas Lučiūnas pasakoja, kad Velykų laikotarpiu parduotuvėje perkamiausi stambūs kumpiai, šoninės suktiniai ir, kadangi oras jau atšilo, – šašlykai.
Tikriausiai nestebina ir Mykolo pasirinkimas VMG projektui „Šefų Velykos“ paruošti ne ką kitą, o mėsišką patiekalą. Nors su skaitytojais Mykolas pasidalijo brandintos smulkintos jautienos receptu, tačiau nepasimeta paklaustas, ką šia proga paruoštų giminaičiui vegetarui. Jo atsakymas – ant grotelių keptas baklažanas, glazūruotas sojos bei medaus glajuje.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Brandintos jautienos vyniotinis su sūriu
Jums reikės:
1,3 kg brandintos smulkintos jautienos
200 g šaltai rūkytos šoninės plonų griežinėlių
2 g rūkytos paprikos
2 g „chipotle“ pipirų
3 g penkių pipirų mišinio
10 g druskos
200 g čederio sūrio
100 g paprikų
30 g špinatų lapų
50 g „Cherry Cola“ padažo
Sumaišykite mėsą su prieskoniais, supinkite iš šoninės kilimėlį ir išklokite jį mėsa.
Supjaustykite sūrį ir papriką juostelėmis. Sudėkite ant mėsos sūrį, papriką bei špinatų lapus ir susukite.
Dėkite vyniotinį į kepimo formą ir kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 90 min. Kepimo pabaigoje paglazūruokite „Cherry Cola“ padažu.