Svarstote, kokiu desertu papuošti Velykų stalą? Saldžią gruzdintų velykinių obuoliukų idėją atskleidžia „Relais & Chateaux Stikliai Hotel“ virtuvės šefas Gerdvilas Žalys. „Velykos man – tai šeimos šventė, per kurią visi susitinkame ir kartu leidžiame laiką. Todėl ir desertas, kurį pasirinkau gaminti, skirtas dalytis su artimaisiais“, – patiekalą pristato Gerdvilas. Jis pats, patikina, šventinio stalo neįsivaizduoja be kiaušinių ir gerai paruoštos vištienos.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Gruzdinti velykiniai obuoliukai su krupniko „Chantilly“ kremu
12 asm.
Jums reikės:
1 kg obuolių „Granny Smith“
2 l vandens
600 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml citrinos sulčių
3 kiaušinių
100 g miltų
300 g panko džiūvėsėlių
200 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)
35 ml krupniko
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
Aliejaus (gruzdinti)
30 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Nulupkite ir supjaustykite obuolius skiltelėmis.
Užsivirinkite vandenį kartu su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ bei citrinos sultimis, jam užvirus juo užplikykite supjaustytus obuolius. Pavirkite 2 min. ir nukaitę nuo ugnies leiskite jiems lėtai atvesti.
Į tris atskiras lėkštutes įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir džiūvėsėlius.
Apvoliokite atvėsusius obuoliukus pirma miltuose, vėliau – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Laikyti šaldytuve.
Supilkite grietinėlę, krupniką ir vanilinį cukrų į gilų dubenėlį ir išplakite viską iki kreminės masės.
Gruzdinkite obuoliukus iki 160 °C įkaitintame aliejuje, kol jie apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Juos ištraukę iš karto nusausinkite likusius riebalus ir apibarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Patiekite su plakta grietinėle arba ledais.