Gastronomijos pasaulyje įvykęs dar vienas netikėtas pokytis nepraslydo pro mūsų ir gurmanų akis. Kad šefai migruoja iš vienos vietos į kitą, jau nebėra naujiena: esame rašę apie Ernestą Viršilą, palikusį restoraną „Monte Pacis“ ir šiuo metu dirbantį „Palanga SPA“ restorane, bei Deivydą Praspaliauską, netikėtai išėjusį iš „Dublio“. Na, o dabar viena iš žymiausių šefių Lietuvoje Aldona Gečienė jau kurį laiką šmėžuoja nebe „Imperial“ restorane, o „Sugamour“ restorane.
Aldona Gečienė (titulinė garsios šefės nuotrauka – Nerijaus Palucko) apie naująją darbovietę atsiliepia maloniai ir paklausta, kas paskatino palikti „Imperial“, tvirtina, kad tai nebuvo netikėtas sprendimas, ir nurodo labai paprastą priežastį: „Mano manymu, darbą reikia keisti kas 6 metus. Tai ir padariau.“ Moteris sako, kad kol kas naujoje vietoje dirbti jai patinka, sprendimo tikrai nesigaili ir žada toliau stebinti „Sugamour“ lankytojus.
„Imperial“ restoranas, kuriame A. Gečienė dirbo šešis metus. (Valerijos Stonytės nuotr.)
Restorano „Imperial“ generalinis direktorius Olegas Vasinas teigia, kad ieškoti naujo šefo ilgai neteko, vietoje A. Gečienės jau rimtai darbuojasi Adas Žalynas. „Restoranui bet kokiu atveju reikia pokyčių, o šefui negalima užmigti ant laurų. Tad džiaugiamės naujuoju šefu, į komandą priimame vis daugiau žmonių, pamažu keičiame meniu, o užsakovams bei lankytojams greitu metu žadame pristatyti dar daugiau naujovių“, – pasakoja O. Vasinas.
Kol restoranai ir šefai toliau stebina pokyčiais, kokie jie, gali įvertinti tik lankytojai. Tikimės, kad ši tendencija jau netolimoje ateityje atneš teigiamų rezultatų ir skanių naujienų.