top of page

Šaltalankių uogienė su karamelizuotais apelsinais, gvazdikėliais ir čiobreliais



Pagaminimo laikas: 30 min.

Porcijų skaičius: 700 g

Lengvas receptas.


Uogienei pagaminti reikės:

  • 500 g šaltalankių

  • 3 vnt. apelsinų

  • 3 šakelių čiobrelių

  • 5 vnt. džiovintų gvazdikėlių

  • 500 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  1. Dalį DANSUKKER cukraus suberkite į storadugnį puodą, leiskite cukrui išsilydyti.

  2. Į išlydytą cukrų sudėkite sukapotus čiobrelius, gvazdikėlius ir nedidelėmis riekelėmis supjaustytą apelsiną.

  3. Leiskite apelsinui lengvai karamelizuotis, supilkite šaltalankius ir likusį DANSUKKER cukrų.

  4. Paruoštą masę virkite apie 15 min.

  5. Jei uogienę ruošite žiemai – dar karštą supilkite į sterilų stiklainį, užsukite ir palikite atvėsti.

  6. Jei uogienę ruošiate valgyti dabar – leiskite jai atvėsti ir laikykite šaldytuve.


Kaitlentę galite įsigyti ČIA


Patarimai:

  • Uogienę galite paskaninti kalėdiniais prieskoniais, labai tiks šventiniam Kalėdų stalui ir šaltiems žiemos vakarams.

  • Uogienė puikiai tinka gaminti šaltą arbatą, karštą vasaros dieną.

  • Mano mėgstamiausia arbata žiemos vakarais.


Žiūrėkite video receptą:



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page