Jau netrukus pasieksime švenčių tiesiąją, o silkės recepto dar neišsirinkote? Ramiai, didelė tikimybė, kad tai gali būti JIS. Nustebinkite savo svečius ne tik patiekalo skoniu, bet ir išvaizda. Juk pirmiausia valgome akimis. O skonis – užtikrintas!
Šventinis silkės užkandis su avokadais ir žaliaisiais žirneliais
Reikės (4 asm. / Gaminimas 15 min.)
4 gabaliukų tradicinės VICI silkės filė su Himalajų druska
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 trumpavaisio agurko
1 nedidelio obuolio
Ryšelio svogūnų laiškų (arba pagal skonį)
Kelių šakelių krapų
2 vid. dydžio avokadų
1 šaukšto citrinų sulčių
80 g švelnaus skonio salotų lapų (špinatų, aisbergo, sultenių, romaninių)
Padažui:
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1 šaukšto medaus
3 šaukštų aliejaus
2 šaukštų citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Plonais šiaudeliais supjaustykite agurką ir obuolį. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2–3 min., nukoškite. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnus. Sumaišykite su žirneliais, agurku ir obuoliu.
Sumaišykite visus ingredientus padažui. Supjaustykite tradicinės VICI silkės filė su Himalajų druska.
Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, nulupkite. Avokadų puseles supjaustykite plonomis riekelėmis, pašlakstykite citrinų sultimis.
Lėkštėje iš riekelių suformuokite bortelius, į vidų įdėkite šiek tiek salotų lapų, paruoštų salotų, ant viršaus uždėkite silkės ir užpilkite padažu.
Daugiau receptų ieškokite žurnale „Verdu ir kepu“!