Jeigu mėgstate plikytus pyragaičius su kremais ir be jų, pagrindinį plikytos tešlos receptą verta žinoti mintinai.
Plikytai tešlai pagaminti reikia:
140 ml vandens
50 g sviesto
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g miltų
3 kiaušiniai
1. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Į prikaistuvį įpilkite vandens, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir cukraus, užvirinkite ant nedidelės ugnies, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite – turi išeiti vientisas tešlos gumulas, o prikaistuvio dugne susidaryti plona tešlos plėvelė. Nukaiskite.
2. Minutę palaukite, po to į tešlą muškite kiaušinius, nuolatos maišykite. Maišyti geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsisukimais, svarbu neplakti.
3. Prieš pildami kitą kiaušinių porciją, įsitikinkite, kad tešla gerai išmaišyta.
4. Formuokite taip, kaip jums norisi.
Skanaus!