top of page

#Žuviesdiena. Garuose virta lašiša, patiekta su daržovėmis ir nekepintų grikių padažu (Receptas)

Žuvis, daržovės ir kruopos yra tikriausias super maistas, nes sotus, sveikas, pilnas organizmui reikalingų medžiagų. Ir, žinoma, skanus. Garuose virtą lašišą patiekite su daržovėmis ir grikių padažu: valgantieji šį patiekalą laižys pirštelius!


garuose virta lašiša su daržovėmis ir grikių padažu, receptas
VMG nuotr.

4 asm

Gaminimas 15 min.

Virti 30 min.


Garuose virtai lašišai su daržovėmis ir grikių padažu pagaminti reikia:

  • 100 g nekepintų grikių

  • 1 brokolio

  • 150 g žirnelių ankščių

  • 600 g lašišos filė

  • Ryšelio krapų

  • 2–3 šakelių mėtų

  • 50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

1. Grikius perplaukite ir užmerkite šaltame vandenyje mažiausiai 12 val. Bent vieną kartą pakeiskite vandenį. Išmirkytus grikius perskalaukite, sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite kartu su krapais ir mėtomis. Įpilkite ypač tyro alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pagardinkite žaliosios citrinos sulčių ir grūdėtųjų garstyčių mišiniu, viską sumaišykite. Padažo tirštumą pareguliuokite virintu vandeniu.

2. Brokolį suskirstykite žiedynais. Į garų puodą sudėkite daržoves ir žuvį. Virkite 25–30 min.

3. Lašišą patiekite su daržovėmis ir padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page