top of page

Žuvies pyragas, kuris patiks ir vaikams (Receptas)


Vaikai nevalgo žuvies? Iškepkite šį sultingą žuvies pyragą – valgys ir net prašys pakartoti. Nesudėtingas receptas – labai gardus rezultatas. Skanaus.


žuvies pyragas_trapi tešla_receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia.



JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI


 

4 asm.

Gaminimo laikas: 40 min.


Žuvies pyragui pagaminti reikia:

  • 100 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 200 g miltų

  • 50 ml šalto TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • 1 vidutinės morkos

  • 1 vidutinio svogūno

  • 50 g poro

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 150 g šaltai rūkytos skumbrės

  • 200 g lašišos filė

  • 100 g SPILVA marinuotų agurkėlių

  • Keleto šakelių čiobrelio

  • 1 stiklinės ŽEMAITIJOS pieno

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 saujelės krapų

  • 3 šaukštų OBELIŲ majonezo „Originalus“

  • 20 g DŽIUGAS kietojo sūrio „Gourmet“

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų KOTANYI keturių pipirų mišinio

1. Šaltą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“ sumaišykite su KOTANYI druska,

miltais ir TICHĖ natūraliu negazuotu mineraliniu vandeniu. Gerai išmaišykite ir gautą

tešlą apvynioję maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą atvėsinti 1 val.

2. Morką, svogūną ir porą supjaustykite kubeliais. Česnaką susmulkinkite.

3. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejų ir sudėkite

smulkintas morkas, svogūną ir porą. Kepkite apie 5 min., kol daržovės suminkštės.

4. Sudėkite šaltai rūkytą skumbrę į kepamas daržoves. Lašišos filė supjaustykite kubeliais.

5. SPILVA marinuotus agurkėlius susmulkinkite.

6. Į troškinamas daržoves su skumbre sudėkite čiobrelio šakeles ir užpilkite ŽEMAITIJOS

pienu ir grietinėle. Užvirinkite.

7. Pagardinkite druska ir šviežiai grūstų KOTANYI keturių pipirų mišiniu.

8. Atvėsintą tešlą iškočiokite. Naudojant kepimo formą atpjaukite reikiamo dydžio lakštą.

9. Į kepimo formą sudėkite troškintą žuvį su daržovėmis, sudėliokite gabalėliais pjaustytą

lašišos filė, smulkintus agurkėlius.

10. Viską apibarstykite smulkiai kapotais krapais.

11. Pagardinkite OBELIŲ majonezu „Originalus“ ir užtarkuokite DŽIUGAS kietojo sūrio

„Gourmet“.

12. Iš likusios tešlos išpjaukite mėgstamų formų papuošimus.

13. Žuvies ir daržovių mišinį uždenkite iškočiota tešla, patepkite kiaušinio plakiniu ir

sudėliokite išpjaustytus tešlos papuošimus.

14. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 20 min.


Skanaus.



 

Padovanok Alfo laiško prenumeratą

Kiekvieną penktadienį naujas ritualas + 10 receptų + gražesnės kasdienybės idėjos

Nemokamai prenumeruok čia


 


Naujausi įrašai

bottom of page