Vaikai nevalgo žuvies? Iškepkite šį sultingą žuvies pyragą – valgys ir net prašys pakartoti. Nesudėtingas receptas – labai gardus rezultatas. Skanaus.
Video receptą žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI
4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Žuvies pyragui pagaminti reikia:
100 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“
200 g miltų
50 ml šalto TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
1 vidutinės morkos
1 vidutinio svogūno
50 g poro
4–5 skiltelių česnako
2–3 šaukštų OBELIŲ džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
150 g šaltai rūkytos skumbrės
200 g lašišos filė
100 g SPILVA marinuotų agurkėlių
Keleto šakelių čiobrelio
1 stiklinės ŽEMAITIJOS pieno
100 ml grietinėlės
1 saujelės krapų
3 šaukštų OBELIŲ majonezo „Originalus“
20 g DŽIUGAS kietojo sūrio „Gourmet“
1 kiaušinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų KOTANYI keturių pipirų mišinio
1. Šaltą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“ sumaišykite su KOTANYI druska,
miltais ir TICHĖ natūraliu negazuotu mineraliniu vandeniu. Gerai išmaišykite ir gautą
tešlą apvynioję maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą atvėsinti 1 val.
2. Morką, svogūną ir porą supjaustykite kubeliais. Česnaką susmulkinkite.
3. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejų ir sudėkite
smulkintas morkas, svogūną ir porą. Kepkite apie 5 min., kol daržovės suminkštės.
4. Sudėkite šaltai rūkytą skumbrę į kepamas daržoves. Lašišos filė supjaustykite kubeliais.
5. SPILVA marinuotus agurkėlius susmulkinkite.
6. Į troškinamas daržoves su skumbre sudėkite čiobrelio šakeles ir užpilkite ŽEMAITIJOS
pienu ir grietinėle. Užvirinkite.
7. Pagardinkite druska ir šviežiai grūstų KOTANYI keturių pipirų mišiniu.
8. Atvėsintą tešlą iškočiokite. Naudojant kepimo formą atpjaukite reikiamo dydžio lakštą.
9. Į kepimo formą sudėkite troškintą žuvį su daržovėmis, sudėliokite gabalėliais pjaustytą
lašišos filė, smulkintus agurkėlius.
10. Viską apibarstykite smulkiai kapotais krapais.
11. Pagardinkite OBELIŲ majonezu „Originalus“ ir užtarkuokite DŽIUGAS kietojo sūrio
„Gourmet“.
12. Iš likusios tešlos išpjaukite mėgstamų formų papuošimus.
13. Žuvies ir daržovių mišinį uždenkite iškočiota tešla, patepkite kiaušinio plakiniu ir
sudėliokite išpjaustytus tešlos papuošimus.
14. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 20 min.
Skanaus.
Padovanok Alfo laiško prenumeratą
Kiekvieną penktadienį naujas ritualas + 10 receptų + gražesnės kasdienybės idėjos
Nemokamai prenumeruok čia