Labai gardus patiekalas, kurio receptą verta išsisaugoti visiems, mėgstantiems žuvį, bet ir tiems, kurie jai abejingi. Šis patiekalas nepaliks abejingo nė vieno. Salotų lapas gali puikiai pakeisti bandelę arba lavašą.
Labai gardaus kebabo receptą, tik su mažiau angliavandenių. Tinka ir pietums, ir vakarienei.
2-3 asm.
Gaminimas 15 min
Kepimas 20 min
Žuvies kebabui pagaminti reikia reikia:
0,4 kg baltos žuvies (malti)
1 mažo svogūno
2 skiltelių česnako
Kelių šakelių krapų
1 kiaušinio
1 šaukšto garstyčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Salotų lapų, įvairių daržovių (patiekti)
Padažui:
1 nedidelio trumpavaisio agurko
200 g graikiško jogurto
1 mažos smulkintos skiltelės česnako
Mėtų šakelės
Žiupsnelio druskos
Sumalkite žuvį kartu su svogūnu, česnaku ir krapais. Paplakite kiaušinį, supilkite, sudėkite garstyčias ir sumaišykite, įberkite druskos, citrinų žievelės.
Viską išmaišykite, drėgnomis rankomis suformuokite kukulius ir padėkite 15 min. į šaldytuvą.
Po to sudėkite kukulius į kepimo skardą ir kepkite 20 min iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Padažui sutarkuokite agurką burokine tarka, nuspauskite skystį ir sumaišykite su visais likusiais produktais.
Kebabą patiekite su daržovėmis, salotų lapais ir padažu.
Gardžių atradimų.