Šviežios žolelės daro stebuklus su mūsų gamintais patiekalais, tačiau labai greitai glemba ir vysta. Šiukštu neišmeskite. Žoleles galima atgaivinti.
Paruoškite ledo vonią, pripildydami didelį dubenį šalto vandens ir ledo. Žolelėms nupjaukite stiebus ir pašalinkite sužalotus sausus ir pažeistus lapus.
Nuskintas žoleles panardinkite į ledo vonią, mirkykite apie 15–30 min. arba tol, kol jie atsigaus ir atrodys gaivūs. Nusausinkite žoleles kiaurasamtyje, kruopščiai išdžiovinkite rankšluosčiu arba salotų džiovykle.
Norėdami išlaikyti žoleles ilgiau, sudėkite į sandarų indą, įklotą plonu audiniu viršuje ir apačioje, kad sugertų papildomą drėgmę ir laikykite šaldytuve.