Greitas ir maistą tausojantis receptas, per 15 minučių nukeliantis į paelijos gimtinę – saulėtąjį Viduržemio jūros regioną. Patiekalas, kuriam sunaudosite vakarykščius ryžius.
4 asm,
Paelijai reikia:
virtų ryžių (pagal skonį: 1–4 stiklinių)
150 g šviežių dešrelių (pasirinkome triušienos dešreles)
200 g jūros gėrybių mišinio (galite naudoti tik krevetes arba midijų mėsą)
150 g šaldytų špinatų (galite keisti šviežiais)
150–300 ml daržovių arba vištienos sultinio
100 g žaliųjų žirnelių
1 šaukšto sviesto
½ citrinos
druskos, juodųjų pipirų
Keptuvėje su sviestu apkepkite pjaustytas dešreles, kol gražiai apskrus.
Sudėkite jūros gėrybes, špinatus ir kepkite dar 5 min. Įberkite druskos ir pipirų.
Suberkite ryžius, žirnelius ir supilkite sultinį, kaitinkite apie 5 min.
Patiekite apšlakstę citrinos sultimis.
Skanaus!