top of page

Žaliosios salotos su sėklomis, svogūnais ir aviečių actu (Receptas)

  • 2020-04-26
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 03-17


VMG nuotr.
VMG nuotr.

Žaliosioms salotos paruošti reikia:

  • 50 g kitos rūšies salotų lapų

  • 50 g gražgarsčių

  • 1 raudonojo svogūno

  • 50 g sėklų mišinio

  • akmens druskos

  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Aviečių acto

1. Sudėkite salotų lapus į patiekimo indą.

2. Plonai supjaustykite svogūną.

3. Ant salotų užberkite sėklų mišinio ir supjaustytą svogūną.

4. Pabarstykite akmens druska, užpilkite aliejaus ir pagardinkite aviečių actu. Patiekite išsyk.


 

ALFO PATARIMAI:

· Salotų lapus prieš naudodami užmerkite lediniame vandenyje, bet ilgai nelaikykite – iki valandos.

· Šios salotos tinka prie visko.

· Jeigu norėtųsi dar daugiau gaivos salotose, galite pridėti plonai pjaustyto KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko. Tokios salotos ypač tiks prie kepsnių.

· Šias salotas gaminkite prieš pat patiekdami.

· Aviečių actą galite pasigaminti patys: avietes užpilkite baltojo vyno actu, uždarykite ir palaikykite ne trumpiau nei 2–3 savaites tamsioje vietoje. Nukoškite ir galite naudoti. 


Skanaus!

bottom of page