Žaliosios salotos su sėklomis, svogūnais ir aviečių actu (Receptas)
- 2020-04-26
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 03-17

Žaliosioms salotos paruošti reikia:
50 g kitos rūšies salotų lapų
50 g gražgarsčių
1 raudonojo svogūno
50 g sėklų mišinio
akmens druskos
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Aviečių acto
1. Sudėkite salotų lapus į patiekimo indą.
2. Plonai supjaustykite svogūną.
3. Ant salotų užberkite sėklų mišinio ir supjaustytą svogūną.
4. Pabarstykite akmens druska, užpilkite aliejaus ir pagardinkite aviečių actu. Patiekite išsyk.
ALFO PATARIMAI:
· Salotų lapus prieš naudodami užmerkite lediniame vandenyje, bet ilgai nelaikykite – iki valandos.
· Šios salotos tinka prie visko.
· Jeigu norėtųsi dar daugiau gaivos salotose, galite pridėti plonai pjaustyto KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko. Tokios salotos ypač tiks prie kepsnių.
· Šias salotas gaminkite prieš pat patiekdami.
· Aviečių actą galite pasigaminti patys: avietes užpilkite baltojo vyno actu, uždarykite ir palaikykite ne trumpiau nei 2–3 savaites tamsioje vietoje. Nukoškite ir galite naudoti.
Skanaus!