top of page

Žaliosios salotos su aštriais lęšiais (Receptas)

Sočios, be mėsos, gaivios, žalios ir gražios. Papuoš šventinį stalą ir pamalonins valgančiųjų skonio receptorius.

žaliosios salotos su lęšiais ir tunu_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimo laikas: apie 10 min.


Žaliosioms salotoms su lęšiais pagaminti reikia:

  • 200 g virtų lęšių

  • 1 šaukšto aliejaus (kepimui)

  • 1 šaukšto prieskonių mišinio „Garam masala“ 

  • 3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių

  • 80 g vyšninių pomidorų

  • ½ vidutinio mėlynojo svogūno

  • 100 g įvairių salotų lapų

  • 160 g tuno alyvuogių aliejuje

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų 

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio maltų kalendrų sėklų

  • Žiupsnelio maltų imbierų


  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite virtus lęšius apie 7 min. Pagardinkite prieskonių mišiniu „Garam masala“ ir 1 šaukštu žaliųjų citrinų sulčių.

  2. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, mėlynąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis.

  3. Į lėkštę sudėkite nuplautus salotų lapus, šalia – kepintus lęšius. Ant viršaus dėliokite vyšninius pomidorus, mėlynąjį svogūną ir tuną alyvuogių aliejuje.

  4. Apelsinų sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, likusiomis žaliųjų citrinų sultimis ir prieskoniais.

  5. Gautu padažu apšlakstykite salotas ir patiekite.


 

Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.

Alfo receptų knyga

Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page