Sočios, be mėsos, gaivios, žalios ir gražios. Papuoš šventinį stalą ir pamalonins valgančiųjų skonio receptorius.
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 10 min.
Žaliosioms salotoms su lęšiais pagaminti reikia:
200 g virtų lęšių
1 šaukšto aliejaus (kepimui)
1 šaukšto prieskonių mišinio „Garam masala“
3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
80 g vyšninių pomidorų
½ vidutinio mėlynojo svogūno
100 g įvairių salotų lapų
160 g tuno alyvuogių aliejuje
50 ml apelsinų sulčių
50 ml alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio maltų kalendrų sėklų
Žiupsnelio maltų imbierų
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite virtus lęšius apie 7 min. Pagardinkite prieskonių mišiniu „Garam masala“ ir 1 šaukštu žaliųjų citrinų sulčių.
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, mėlynąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis.
Į lėkštę sudėkite nuplautus salotų lapus, šalia – kepintus lęšius. Ant viršaus dėliokite vyšninius pomidorus, mėlynąjį svogūną ir tuną alyvuogių aliejuje.
Apelsinų sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, likusiomis žaliųjų citrinų sultimis ir prieskoniais.
Gautu padažu apšlakstykite salotas ir patiekite.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.