Paprasti, bet su neįprastu įdaru, todėl ypatingai skanūs čeburekai. Šie pyragėliai yra tikras komforto maistas, ypač jeigu pagamintas namuose, nes tai reiškia, kad tešla plonytė, o sultingo labai daug. Skaniausi, žinoma, ką tik iškepti.
Čeburekams pagaminti reikia:
2 stiklinių miltų (aukščiausios rūšies)
Žiupsnelio druskos
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 stiklinės vandens
Aliejaus kepti
Įdarui I:
80 g fetos
1 rutuliuko mocarelos
Mėgstamų prieskoninių žolelių
Žiupsnelio druskos
Įdarui II:
12 šviežio sausai brandintos jautienos maltinių
1 svogūno
5-6 šaukštelių sultinio želės
Druskos
Šviežiai grustų juodųjų pipirų
Miltus suberkite į dubenį, įberkite druskos, supilkite aliejų. Vandenį užvirinkite ir supilkite tiesiai ant miltų. Pirmiausia išmaišykite šaukštu, o po to minkykite rankomis. Jei reikia miltų – šiek tiek pamiltuokite stalą, bet nepersistenkite.
Suformuokite rutuliuką ir palikite maždaug 30 min. Uždenkite su plėvele, kad neapdžiūtų.
Šviežio sausai brandintos jautienos maltinį susmulkinkite.
Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite smulkia tarka.
Mėsą ir svogūną sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų, išmaišykite.
Antram įdarui susmulkinkite kalendras, petražoles, krapus ir mėtas. Fetą sutrupinkite rankomis, mocarelą susmulkinkite tiek, kad galima būtų pagaminti faršą, galite tą padaryti rankomis – suplėšyti. Pagal pageidavimą įberkite šviežiai grustų juodųjų pipirų. Sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
Tešlą paskirstykite nedideliais gabaliukais ir iškočiokite plonus lakštelius. Ant vienos lakštelio pusės sudėkite norimą faršą, prie mėsos faršo ant kiekvieno lakštelio dar pridėkite po šaukštelį sultinio želės. Uždenkite faršą kita lakštelio puse ir kruopščiai užspauskite. Galite tą padaryti šakute.
Lygiai taip pat suformuokite čeburekus su sūrio įdaru.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite čeburekus iki aukso spalvos. Nedėkite daug čeburekų į keptuvę, nes aliejus labai atšals ir tada čeburekai prisigers aliejaus.
Iškepusius čeburekus išimkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejus. Gražiai paserviruokite ir patiekite iš karto.
PATARIMAI
Jeigu svogūnas aitrus, užplikykite jį verdančiu vandeniu, palaikykite minutę, nupilkite ir perplaukite lediniu vandeniu.
Pasistenkite naudoti šviežiai grustus pipirus, o ne jau maltus iš pakelio. Taip patiekalas bus kvapnesnis.
Taip pat faršo sultingumui galima įpilti į jį kažkiek vandens arba sultinio. Bet pasirinkite vieną būdą, kad faršas nebūtų perskystas.
Kad faršas būtų sultingesnis, galima pasigaminti ir įdėti sultinio želė:
Sultinio želei pagaminti reikia:
1 stiklinės ekologiško sultinio
3 lapelių želatinos
Kelių šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių.
Užmerkite želatinos lapelius vandenyje 5-7 min. Kai išbrinks, nuspauskite, sudėkite į karštą sultinį ir išmaišykite.
Žoleles smulkiai supjaustykite ir suberkite į sultinio ir želatinos tirpalą. Viską sustingdykite.
Skanaus!