Reikia:
3 vid. dydžio svogūnų
3 skiltelių česnako + 3-4 galvučių česnako
300 g pievagrybių
1 didelio ryšelio petražolių
Aliejaus (kepti)
250 g minkšto sviesto
250 ml grietinėlės
Druskos pagal skonį
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1-2 džiovintų baravykų (rekomenduotina, bet nebūtina)
6-8 bulvių
1 viščiuko (~1,7-1,8 kg)
2-3 šakelių čiobrelių
2-3 šakelių rozmarino
Smulkiai supjaustykite svogūnus, susmulkinkite česnako skilteles, pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite 70 g sviesto, ištirpinkite. Suberkite svogūnus, trumpai juos pakepinkite ir dėkite pievagrybius. Pakepinkite, pasūdykite, įberkite šviežiai grustų juodųjų pipirų. Apkepkite, suberkite česnakus ir dar kelias minutes luktelėkite, kol jie suminkštės.
Supjaustykite petražoles ir pusę jų kiekio suberkite į pievagrybius. Kepkite 5 minutes, tada suberkite likusias petražoles ir supilkite grietinėlę.
Pakaitinkite, kol grietinėlė sutirštės. Nukaiskite, ir sukrėskite į kitą indą, paskleiskite plonu sluoksniu. Ant viršaus užtarkuokite parmezano, pamaišykite ir užtarkuokite džiovintą baravyką
Viščiuką tiek iš išorės, tiek viduje gerai įtrinkite druska ir pipirais. Vidų prikimškite įdaru, angą susmeikite mediniais iešmeliais. Atkelkite krūtinėlės odą ir po ją pridėkite minkšto sviesto. Sviesto negailėkite, sudėkite didžiąją dalį nurodyto kiekio, galite jį šiek tiek pasūdyti.
Viršų aptepkite likusiu sviestu.
Į kepimo skardą įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite viščiuką, aplinkui sudėliokite bulves, apšlakstytas alyvuogių aliejumi, perpjautas česnako galvutes, taip pat rozmarino ir čiobrelio šakeles.
Į krūtinėlę įsmeikite mėsos termometrą, šaukite indą su viščiuku į orkaitę ir kepkite, kol t-ra pasieks 82 °C.
Skanaus!