Galvojate apie sultingą viščiuką, bet nežinote, kaip jį paruošti? Alfas atskleis, kaip lengva tai padaryti ir kuo jį pagardinti.
Laidą #Alfodidysisšou žiūrėkite čia
Keptam šventiniam viščiukui su spanguolėmis ir kalėdiniais prieskoniais pagaminti reikia:
Keptai vištienai:
250 ml GREENFIELD arbatos „Quince Ginger“
1 saujos rozmarinų
1 saujos čiobrelių
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų
4 lazdelių KOTANYI cinamono
4 anyžių
1 česnako
1 viščiuko
3 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1 saujos mėgstamų žolelių
Padažui:
2 šaukštų sviesto
1 šaukšto miltų
250 g šaldytų spanguolių
1 rozmarino šakelės
1 čiobrelio šakelės
50 g PERGALĖS juodojo šokolado
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Užplikykite pakelį GREENFIELD arbatos „Quince Ginger“. Ją supilkite į kepimo skardą. Ten pat sudėkite pusę rozmarinų ir čiobrelių, įberkite KOTANYI druskos, KOTANYI aitriųjų paprikų, įdėkite 2 lazdeles KOTANYI cinamono, 2 anyžius ir skersai perpjautą česnaką.
Viščiuką sudėkite į skardą ant cinamono lazdelių, užpilkite BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“ ir juo įtrinkite viščiuką. Ant viščiuko sudėkite likusius rozmarinus, čiobrelius, cinamono lazdeles bei anyžius ir užberkite druskos.
Kepkite 170 °C temp. orkaitėje apie 1–1 val. 20 min. Kepimo pabaigoje temperatūrą galite padidinti, kad višta labiau apskrustų.
ZYLE keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite miltų ir maišydami pakepinkite. Toliau į keptuvę supilkite nuo vištos kepimo likusį padažą, sudėkite šaldytas spanguoles, rozmarino ir čiobrelio šakeles. Viską truputį pavirkite ant nedidelės ugnies. Tada įdėkite PERGALĖS juodojo šokolado ir išlydykite ant silpnos ugnies. Įdėkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ ir išmaišykite.
Padažą supilkite į skardą su kepta vištiena. Vištos uodegą uždenkite sauja žolelių.
Skanaus!