Ypatingai progai reikia ypatingo patiekalo. Greitai ir lengvai pagaminamas, nekaloringas, bet svaiginantis desertas su vyne mirkytomis keptomis kriaušėmis.
4 asm.
Vyne mirkytoms keptoms kriaušėms reikia:
4–6 didelių kriaušių
700 ml saldaus vyno
50 g šalto sviesto
80 g miltų kelių šaukštų „Dansukker“ ekologiško cukraus
žiupsnelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g šviežių uogų
1. Kriaušes supjaustykite ir mirkykite vyne apie 12 val.
2. Po to nusausinkite ir sudėkite į kepimo formą.
3. Paruoškite trupinius: šaltą sviestą sutrinkite su miltais, cukrumi ir vanile.
4. Paruoštais trupiniais apibarstykite kriaušes ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
5. Patiekite apibarstę uogomis.
Skanaus!