800 g
Gaminimas 20 min.
Virimas 20 min.
Reikia:
2 šalotinių svogūnų
1 skiltelės česnako
1 aitriosios paprikos
200 ml balzaminio acto
500 g vyšnių
2 gvazdikėlių
2–3 lauro lapų
2–3 cinamono lazdelių
½ šaukštelio kardamono sėklų
Žiupsnelio druskos
150 g DANSUKKER cukraus marmeladams
50 g DANSUKKER rudojo cukranendrių cukraus
1. Svogūnus, česnaką ir papriką susmulkinkite, geriausiai sutrinkite trintuvu.
2. Actą užvirinkite puode, sudėkite svogūnų ir paprikos mišinį, uogas. Viską užvirinkite kartu, uogas pamaigykite.
3. Suberkite prieskonius ir druską, pabaigoje suberkite DANSUKKER cukrų marmeladams ir DANSUKKER rudąjį cukranendrių cukrų. Virkite apie 10 min., kol sutirštės.
4. Dar karštą masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir laikykite šaltoje bei tamsioje vietoje mažiausiai dvi savaites.
Skanaus!