Labai greitas ir tobulo skonio tinginio su apelsinų skonio sausainiais receptas.
8–10 asm.
Reikia:
250 g sausainių („Gaidelio“ tipo)
250 g apelsinų skonio sausainių
250 g karamelinių sausainių
250 g sviesto
2 indelių sutirštinto saldinto pieno
3–4 šaukštų juodos nesaldintos kakavos
miltelinio cukraus (papuošti)
1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sutirštintu pienu ir kakava.
2. Visus sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su sviesto mišiniu.
3. Supilkite sutirštintą pieną ir dar kartą gerai išmaišykite.
4. Paruoštą masę sudėkite ant kelių sluoksnių maistinės plėvelės ir suformuokite norimo formos tinginį. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
5. Patiekite supjaustę nedideliais gabalėliais ir apibarstę milteliniu cukrumi.
Skanaus!