4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
500 g mažų bulvyčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio persilado
Šlakelio aliejaus
8 riekelių šoninės
8 putpelių kiaušinių
8–12 ridikėlių
Žirnelių daigų
Padažui:
1 šaukšto neaštrių garstyčių
1 šaukšto medaus
30 ml citrinų sulčių
60 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
Padažui sumaišykite visus produktus.
Apvirkite bulves, po to sudėkite jas į skardelę, pabarstykite druska, persiladu, pašlakstykite aliejumi ir baikite kepti orkaitėje. Dar šiltas sumaišykite su dalimi užpilo.
Šoninę patieskite į kepimo skardą ir pakepkite orkaitėje 5–6 min.
Putpelių kiaušinius išvirkite.
Dėkite į lėkštę bulves, ridikėlius (galite dėti pjaustytus arba ne), šoninę. Pašlakstykite likusiu užpilu, puoškite žirnelių daigais.
Skanaus!