Nenukabinkite duonos, jei atsidarę duoninę joje išvysite tik keletą jau nebe tokios kvapnios duonos riekelių. VMG kulinarei Živilei nėra nieko neįmanomo – išvirę makaronai kitą dieną gali tapti išvaizdžiu apkepu, o bulvių košė -blyneliais su špinatais ir žirneliais.
Jums reikės (4 asmenims)
200 g šviesios duonos
1 šaukšto sviesto
100 g čoriso dešros
100 g pomidorų padažo (naudojome meksikietišką)
kelių skiltelių česnako
3–4 kiaušinių
200 ml pieno
50 g tarkuoto čederio arba fermentinio sūrio
kelių šaukštų konservuotų kukurūzų
Chalapos paprikos (jei mėgstate aštriau)
druskos, juodųjų pipirų
Receptas
Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu.
Duonos riekeles aptepkite pomidorų padažu ir susluoksniuokite su dešra kepimo formoje.
Apibarstykite sūriu, kukurūzais, paprika ir pjaustytu česnaku.
Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos bei pipirų ir užpilkite sudėtus ingredientus.
Kepkite apie 15–20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Valerijos Stonytės nuotr.