Bananų pyragui su varške pagaminti reikia:
Tešlai:
300 g miltų
200 g sviesto
Šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnis druskos
Įdarui:
4 bananų
200 g ekologiškos varškės DOBILAS
100 g cukraus
Vanilinio cukraus
2 kiaušinių
Kokoso drožlių papuošimui
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
Šaltą sviestą rankomis sumaišome su miltais, dedame grietinę, kepimo miltelius, druską. Triname tarp pirštų, kol sviestas ir miltai susijungia į vientisą masę. Aš formuoju tokį rutulį ir dedu jį į šaldytuvą pailsėti.
Kol tešla ilsisi, pasidarome įdarą. Bananus dedame į trintuvą, sutriname į skystą masę. Tada dedame varškę, kiaušinius, cukrų. Viską sutriname. Galite varškę su cukrumi ir bananus trinti atskirai ir sumaišyti tik pabaigoje.
Galiausiai į apvalią skardą dedame tešlą ir pirštais tolygiai ja padengiame visą skardą. Suformuojame kraštelius. Pagrindą subadome šakute.
Ant pagrindo pilame bananų ir varškės įdarą.
Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, kol pyragas įgauna gražią auksinę spalvą. Įpusėjus kepimui patikrinkite, kaip sekasi kepti – aš paprastai pridengiu pyragą foliją, kad nedegtų viršus.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir leidžiame pailsėti šaldytuve arba balkone (kol lauke dar šalta). Papuošti galite užbarstydami kokoso drožlių.
Gardžių atradimų.