top of page

Vištienos šlaunelės su mangų marinatu (Receptas)

Tobulai skanios vištienos šlaunelės, kurias paruošite greitai ir lengvai. Puikus patiekalas pietums, vakarienei ir šventei.

vištienos šlaunelės su mangų padažu_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas: 40 min.


Vištienos šlaunelėms su mangų marinatu paruošti reikia:

  • 1 vidutinio mango

  • 80 ml balzaminio acto

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto cukraus „Farinas“

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 1 ryšulėlio šviežių kalendrų

  • 10–12 šviežių vištų šlaunelių

  • Keleto šakelių šviežių kalendrų (papuošti)


1. Elektriniu trintuvu sutrinkite mangą, balzaminį actą ir aliejų. Suberkite cukrų, druską, pipirus ir

įmaišykite kalendras.

3. Į paruoštą marinatą sudėkite šlauneles ir marinuokite 6 val. arba per naktį šaldytuve.

4. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 20 min. (orkaitėje 30 min.). Iškepusias

šlauneles patiekite su padažu ir papuoškite kalendromis.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page