Tobulai skanios vištienos šlaunelės, kurias paruošite greitai ir lengvai. Puikus patiekalas pietums, vakarienei ir šventei.
4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Vištienos šlaunelėms su mangų marinatu paruošti reikia:
1 vidutinio mango
80 ml balzaminio acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto cukraus „Farinas“
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 ryšulėlio šviežių kalendrų
10–12 šviežių vištų šlaunelių
Keleto šakelių šviežių kalendrų (papuošti)
1. Elektriniu trintuvu sutrinkite mangą, balzaminį actą ir aliejų. Suberkite cukrų, druską, pipirus ir
įmaišykite kalendras.
3. Į paruoštą marinatą sudėkite šlauneles ir marinuokite 6 val. arba per naktį šaldytuve.
4. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 20 min. (orkaitėje 30 min.). Iškepusias
šlauneles patiekite su padažu ir papuoškite kalendromis.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.