top of page

Vištienos salotos su figomis ir pistacijomis (Receptas)

Lengvos, gaivios, gražios ir gana sočios pamarinuotos vištienos salotos su figomis ir pistacijomis, kurias nesudėtinga pagaminti. Papuoš vaišių stalą, kasdienybei suteiks šventiškumo, o mylimą žmogų palepins skoniais.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 25 min.


Vištienos salotoms su figomis ir pistacijomis paruošti reikia:

  • 300 g vištienos filė

  • 8 figų

  • 50 g pistacijų

  • 30–40 g laiškinių česnakų

  • 150 g salotų mišinio su gražgarstėmis

  • 150 g majonezo

Vištienos marinatui:

  • 2 šaukštų apelsinų sulčių

  • 1 šaukštelio apelsinų tarkuotos žievelės

  • ½ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio druskos

  • Šlakelio aliejaus


1. Sumaišykite visus produktus, skirtus vištienos marinatui, ir sudėkite į jį vištieną. Palaikykite apie pusvalandį.

2. Kepkite vištieną grilinėje keptuvės po 8–10 min. iš kiekvienos pusės. Perpjaukite figas ir jas taip pat iškepkite. Vištieną ir figas galite kepti ir orkaitėje.

3. Pistacijas ir laiškinius česnakus susmulkinkite.

4. Lėkštėje sudėliokite salotų mišinį, ant jo – vištieną ir figas, užberkite laiškinių česnakų ir pistacijų. Salotas patiekite su majonezu.


 

Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo online kulinarinius kursus

99 KULINARINIAI TRIUKAI !


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page