Lengvos, gaivios, gražios ir gana sočios pamarinuotos vištienos salotos su figomis ir pistacijomis, kurias nesudėtinga pagaminti. Papuoš vaišių stalą, kasdienybei suteiks šventiškumo, o mylimą žmogų palepins skoniais.

4 asm.
Gaminimas 25 min.
Vištienos salotoms su figomis ir pistacijomis paruošti reikia:
300 g vištienos filė
8 figų
50 g pistacijų
30–40 g laiškinių česnakų
150 g salotų mišinio su gražgarstėmis
150 g majonezo
Vištienos marinatui:
2 šaukštų apelsinų sulčių
1 šaukštelio apelsinų tarkuotos žievelės
½ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio druskos
Šlakelio aliejaus
1. Sumaišykite visus produktus, skirtus vištienos marinatui, ir sudėkite į jį vištieną. Palaikykite apie pusvalandį.
2. Kepkite vištieną grilinėje keptuvės po 8–10 min. iš kiekvienos pusės. Perpjaukite figas ir jas taip pat iškepkite. Vištieną ir figas galite kepti ir orkaitėje.
3. Pistacijas ir laiškinius česnakus susmulkinkite.
4. Lėkštėje sudėliokite salotų mišinį, ant jo – vištieną ir figas, užberkite laiškinių česnakų ir pistacijų. Salotas patiekite su majonezu.
Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo online kulinarinius kursus
99 KULINARINIAI TRIUKAI !
Gardžių atradimų.