Orkaitėje kepta į šoninę įvyniota vištienos krūtinėlė ir kalafiorų maltinukai – greitai pagaminama beveik karališka vakarienė.
Receptas, kuris vertas būti įrašytas į didžiąją šeimos receptų knygą.
4 asm.
Gaminimas 10 min
Kepimas 30 min
Vištienos krūtinėlei su žiedinių kopūstų maltiniais reikia:
4 vištienos krūtinėlių gabaliukų po ~130-140 g
Druskos, pipirų
Bazilikų lapelių
8-12 griežinėlių šaltai rūkytos šoninės
Maltiniams:
200 g žiedinio kopūsto
Ryšelio petražolių
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
50 g tarkuoto sūrio
30 ml aliejaus
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio maltos kalendros
Žiupsnelio aitriosios paprikos
Žiupsnelio druskos
Vištieną pasūdykite, pabarstykite pipirais ir uždėkite baziliko lapelių. Viską apvyniokite šoninės griežinėliais. Dėkite į skardą ir kepkite apie 20 min.
Trintuvu sutrinkite žiedinį kopūstą, susmulkinkite petražoles ir česnaką. Visus produktus maltiniams sutrinkite kartu iki vienalytės masės.
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Formuokite nedidelius maltinius. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.