top of page

Vištienos krūtinėlė su žiedinių kopūstų maltiniais (Receptas)

Orkaitėje kepta į šoninę įvyniota vištienos krūtinėlė ir kalafiorų maltinukai – greitai pagaminama beveik karališka vakarienė.

Receptas, kuris vertas būti įrašytas į didžiąją šeimos receptų knygą.

Vištienos krūtinėlė su žiedinių kopūstų maltiniais_Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min

Kepimas 30 min


Vištienos krūtinėlei su žiedinių kopūstų maltiniais reikia:

  • 4 vištienos krūtinėlių gabaliukų po ~130-140 g

  • Druskos, pipirų

  • Bazilikų lapelių

  • 8-12 griežinėlių šaltai rūkytos šoninės

Maltiniams:

  • 200 g žiedinio kopūsto

  • Ryšelio petražolių

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 kiaušinio

  • 50 g tarkuoto sūrio

  • 30 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • Žiupsnelio aitriosios paprikos

  • Žiupsnelio druskos


  1. Vištieną pasūdykite, pabarstykite pipirais ir uždėkite baziliko lapelių. Viską apvyniokite šoninės griežinėliais. Dėkite į skardą ir kepkite apie 20 min.

  2. Trintuvu sutrinkite žiedinį kopūstą, susmulkinkite petražoles ir česnaką. Visus produktus maltiniams sutrinkite kartu iki vienalytės masės.

  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Formuokite nedidelius maltinius. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.


 

Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page