top of page

Vištienos ir krevečių sriuba (Receptas)

Vištiena gardžiai dera su krevetėmis ne tik salotose, bet ir sriuboje. Kai norisi kažko jaukaus ir sotaus, prisiminkite vištienos ir krevečių tirštos sriubos receptą.

vištienos ir krevečių sriuba_receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.

Gaminimas 15 min.


Vištienos ir krevečių sriubai pagaminti reikia:

  • 400 g kokosų pieno

  • šlakelio cukraus sirupo

  • citrinžolės

  • šviežių kalendrų

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 aitriosios Chalapos paprikos

  • nedidelio gabalėlio imbiero šaknies

  • kelių skiltelių česnako

  • 200 g lukštentų krevečių

  • 1 virtos kukurūzo burbuolės

  • 300 g vištienos filė

  • 1 morkos

  • 1 cukinijos

  • sultinio

  • žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos

  • žiupsnelio maltos aitriosios paprikos

  • šlakelio žuvies padažo („fish sauce”)

  • šlakelio aliejaus

1. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite nedideliais gabalėliais pjaustytą vištieną su kapotais česnakais ir maltais prieskoniais. 2. Sudėkite krevetes ir apkepkite kelias minutes. 3. Suberkite pjaustytas daržoves ir smulkintą citrinžolę. 4. Tuo metu puode užvirkite sultinį ir supilkite kokosų pieną. 5. Į puodą perdėkite keptą vištieną su daržovėmis ir krevetėmis. 6. Pagardinkite žuvies padažu, cukraus sirupu ir virkite dar apie 5 minutes. Patiekite apšlakstę žaliųjų citrinų sultimis ir su šviežiomis kalendromis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page