Kas bendra tarp kriaušių ir vištienos blauzdelių? Be abejo, forma. Bet ne tik tai – Alfas siūlo išbandyti receptą, kuris kriaušes ir blauzdeles suguldo į bendrą puodą. Tai laiką tausojantis, sultingas ir gausus vieno puodo patiekalas pietums arba vakarienei.
Kai norisi greitai, gerai ir skaniai – gaminkite vištienos blauzdeles su kriaušėmis ir obuoliais.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 30–40 min.
Vištienos blauzdelėms su vaisiais paruošti reikia:
8 vištų kulšelių
2–3 šaukštų aliejaus
1 vidutinio obuolio
2 vidutinių kriaušių
Keleto KOTANYI laurų lapų
Žiupsnelio KOTANYI smulkintų česnakų
1 stiklinės SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio
2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažo „Chipotle“
1 šaukšto sezamų
Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Vištų kulšeles sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepinkite iš abiejų pusių.
Obuolį supjaustykite skiltelėmis, kriaušes perpjaukite per pusę.
Į keptuvę sudėkite KOTANYI laurų lapus, pagardinkite KOTANYI smulkintais česnakais.
Supilkite SUKČIUS natūralų vištienos sultinį, sudėkite kriaušes ir obuolius. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 20 min.
Išimkite iš orkaitės, patepkite KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažu „Chipotle“.
Apibarstykite sezamais ir vėl kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 3–4 min.
Jei sūrumo iš sultinio nepakanka, vištieną galite pasūdyti ir pagardinti juodaisiais pipirais.
Gardžių atradimų.