Atrodytų, kad nėra nieko paprasčiau ir lengviau nei iškepti žuvies maltinukus, tačiau iškepti juos tokius skanius, kokius vaikystėje mums kepdavo mamos ar močiutės, retai kam pavyksta. Šis receptas padės atkurti ir prisiminti tą skonį. Greitas, skanus, gardus patiekalas.
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Zzz 30 min.
Kepimas 20 min.
Žuvies maltinukams pagaminti reikia:
700 g baltosios žuvies filė (gali būti menkė, jūros lydeka, paprasta lydeka ir kt.)
1 kiaušinis
2 vid. dydžio morkos
1 mažas svogūnas
2 šaukštai manų kruopų
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių
Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
Druskos
Aliejaus ir sviesto kepti
Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite dalį aliejaus ir dalį sviesto, ir kepkite daržoves 5–7 minutes, kol suminkštės.
Jeigu žuvis buvo šaldyta, ją būtinai visiškai atšildykite, nupilkite skystį. Žuvį sumalkite kartu su morkomis ir svogūnais. Įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, petražoles, citrinų žievelę ir pasūdykite. Gerai išmaišykite.
Faršą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Suformuokite nedidelius maltinius (6–8).
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, įdėkite sviestą ir sudėkite maltinius. Iš karto ant didesnės kaitros apkepkite iš abiejų pusių, po to sumažinkite kaitrą ir baikite kepti ant mažesnės kaitros.
Iškepusius maltinius išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Faršą galima iškepti ir orkaitėje – sukrėskite žuvies masę į pailgą keksinę formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje. Šį patiekalą tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
Skanaus!