Naminiai virtinukai arba koldūnai yra toks pats komforto maistas kaip ir bulvių plokštainis, cepelinai, kotletai pagal mamos ar močiutės receptą. Šis receptas sukurtas tiems, kurie turi noro ir laiko namuose gaminti lėtai ir kantriai ruošiamą tobulo skonio patiekalą. Šįkart tai yra virtinukai su tunu!
8–10 asm.
Gaminimo laikas: apie 2,5–3 val.
Virtinukams su tunu pagaminti reikia:
Tešlai:
6 stiklinių kvietinių miltų
Žiupsnelio druskos
2 stiklinių vandens
110 g saldžios grietinėlės sviesto
2 šaukštų miltų (užberti kočiojant)
1 kiaušinio
Įdarui:
100 g pievagrybių
120 g jaunų špinatų lapelių
3 skiltelių česnako
1 vidutinio svogūno
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
240 g konservuoto tuno savo sultyse
1 šaukšto kaparėlių
1 šaukšto smulkintų krapų
1 šaukšto smulkintų petražolių
½ vidutinės citrinos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Patiekti:
grietinės
Keleto petražolių lapelių
Miltus ir druską sumaišykite, tuomet supilkite verdantį vandenį ir lydytą saldžios grietinėlės sviestą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir atvėsinkite kambario temperatūroje (apie 15 min.).
Tešlą dar kartą išminkykite ir atpjovę kumščio dydžio gabalėlį apibarstykite žiupsneliu miltų. Iškočiokite iki 1 mm storio lapelio.
Apvalia formele ar stiklinės pagalba išpjaukite apskritimus ir nuimkite tešlos perteklių.
Prieš dedant įdarą, apskritimų kraštelius patepkite mažu kiekiu kiaušinio plakinio.
Pievagrybius, špinatus, česnakus ir svogūną susmulkinkite.
Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi sudėkite pievagrybius ir kepkite, nuolat maišant, apie 4–5 min. Tuomet sudėkite smulkintus špinatus, česnakus ir maišydami kepkite dar apie 4–5 min., kol špinatai visiškai sukris.
Nukėlus nuo kaitros sudėkite konservuotą tuną savo sultyse, kaparėlius, svogūnus, krapus, petražoles, tarkuokite citrinos žievelę, pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišę atvėsinkite.
Ant iškočiotos tešlos apskritimų sudėkite po šaukštelį įdaro, perlenkite pusiau ir pirštais užspauskite sujungimą. Taip galima užspausti ir naudojant šakutę.
Paruošus virtinukus virkite verdančiame sūdytame vandenyje apie 2–3 min., kol visi plauks vandens paviršiuje.
Į lėkštę sudėkite grietinę, ant viršaus dėkite virtinukus, papuoškite petražolių lapeliais ir užberkite šiek tiek pipirų.
Gardžių atradimų.