top of page

Vilnių užkariauja austrės



Lapkričio pradžioje sostinės restoranuose ir baruose nuvilnijo šviežių austrių banga – miesto gurmanai šventė austrių festivalį ir gardžiavosi įvairiai paruoštomis gėrybėmis. Šį penktadienį, lapkričio 27 d., specializuotame žuvų ir jūrų gėrybių restorane „Šiaurės jūra“ rengiama ne tik austrių degustacija, bet ir pasaulio austrių atidarymo čempiono, Gineso rekordininko savininko Marselio Lessoille pasirodymas.

Marselis – yra austrių atidarinėtojas ir jūros gėrybių augintojų ambasadorius, jo vaidmuo – šviesti apie jūros gėrybių maistines savybes, kilmę, sudėti, naudą bei gurmaniškas ypatybes. Jo tikslas – populiarinti austrių atidarinėtojo amatą, atskleisti šio darbo subtilybes bei svarbą.

Bretanėje gyvenantis ir jūros teikiamais malonumais besimėgaujantis prancūzas puikiai išmano visus etapus nuo žvejybos iki gurmaniško ragavimo, tad konsultuoja restoranų šefus darinėjimo, pjaustymo, atidarymo klausimais, paaiškindamas atskirų jūros gėrybių ypatumus bei būdus atskleisti visus žuvies, kriauklės ar vėžiagyvio skoninius privalumus. Šią patirtį jis panaudojo ir tris metus vadovaudamas prestižiniam restoranui Kiberone.

„Organizuodami šiuos austrių pažinimo vakarus ir kviesdamiesi Marselį į svečius, siekiame supažindinti vilniečius su austrių vartojimo kultūra ir subtilybėmis, parodyti, kaip svarbu ir nesudėtinga atverti moliuskus jų nesugadinant ir nepažeidžiant“, – sako restorano „Šiaurės jūra“ vadovė Rūta Juškaitė.

Pasirodymo restorane „Šiaurės jūra“ metu svečias iš Prancūzijos demonstruos kaip gali būti atidaromos austrės pačiais neįtikėčiausiais instrumentais, bus galima paragauti autentiškų austrių iš Prancūzijos Marenne Oleron region ir mėgautis „Vyno klubo“ komandos prie austrių priderintu vynu bei specialiai šiai progai paruoštomis tapomis. O rezervavę vietas į vakarinę degustaciją, svečiai turės progą mėgautis ir įsimintina, jūra kvepiančia vakariene.“

Austrių atidarinėtojas Marselis Lessoille restorane „Šiaurės jūra“ surengs tris pasirodymus – degustacijas. I pasirodymas vyks nuo 12.00 iki 14.00 val. (40 Eur asm.); II pasirodymas vyks nuo 16.00 iki 18.00 val. (40 Eur asm.); III pasirodymas ir specialus vakaro meniu – nuo 19.30 iki 22.00 val. (80 Eur asm.).


Naujausi įrašai

bottom of page