0,75 l
Gaminimas 1 val.
Virimas 1 val.
Reikia:
500 g nuluptų morkų
300 g nuluptų salierų šaknų
100 g nuluptos petražolių šaknies
200 g porų
Nedidelio gabaliuko aitriosios paprikos
100 g petražolių žalumos
2–3 gelsvės šakelių
30 g druskos
50 ml aliejaus
Visas daržoves smulkiai supjaustykite ir sumaišykite. Užberkite druskos ir vėl išmaišykite.. Geriausiai tai daryti smulkintuvu. Jei tokio neturite, morkas, salierus, petražolių šaknį sutarkuokite tarka. Žalumynus ir papriką tiesiog smulkiai supjaustykite.
Sudėkite daržoves į storasienį puodą, įpilkite aliejaus ir, nustatę mažą kaitrą, kaitinkite, kol jos visiškai suminkštės ir nuvirs maždaug ½ apimties. Įberkite druskos, sutrinkite trintuvu ir viską dar kartą užvirinkite.
Sudėkite į mažus (po 100 ml) šaldymo indelius ir laikykite šaldiklyje.
Skanaus!