top of page

Vietoj sultinio kubelio – naminis sultinio ruošinys: prieskoninė bulionetė


atsargos, naminis sultinys, prieskoninė buljonetė, Alfo receptai, receptas, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


0,75 l

Gaminimas 1 val.

Virimas 1 val.


Reikia:

  • 500 g nuluptų morkų

  • 300 g nuluptų salierų šaknų

  • 100 g nuluptos petražolių šaknies

  • 200 g porų

  • Nedidelio gabaliuko aitriosios paprikos

  • 100 g petražolių žalumos

  • 2–3 gelsvės šakelių

  • 30 g druskos

  • 50 ml aliejaus

  1. Visas daržoves smulkiai supjaustykite ir sumaišykite. Užberkite druskos ir vėl išmaišykite.. Geriausiai tai daryti smulkintuvu. Jei tokio neturite, morkas, salierus, petražolių šaknį sutarkuokite tarka. Žalumynus ir papriką tiesiog smulkiai supjaustykite.

  2. Sudėkite daržoves į storasienį puodą, įpilkite aliejaus ir, nustatę mažą kaitrą, kaitinkite, kol jos visiškai suminkštės ir nuvirs maždaug ½ apimties. Įberkite druskos, sutrinkite trintuvu ir viską dar kartą užvirinkite.

  3. Sudėkite į mažus (po 100 ml) šaldymo indelius ir laikykite šaldiklyje.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page