Džiugu, kad vis daugiau žmonių pamėgsta žuvį ir bando ją ruošti patys. O šis=uvies patiekalas bus toks, jog norėsis apsilaižyti pirštus.
Video receptą žiūrėkite čia
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Vienos skardos žuvies patiekalui pagaminti reikia:
200 g kuskuso
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų čiobrelių
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų
1½ stiklinės žuvų sultinio
1 saujos ilgastiebių brokolių
1 saujelės žirnių ankščių
1 saujos špinatų lapelių
150 g SACLA orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
2 saujų vyšninių pomidorų
300 g menkės filė
Žiupsnelio druskos
60 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1 šaukšto citrinos sulčių
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Kuskusą suberkite į kepimo indą ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.
2. Užpilkite žuvų sultiniu ir dėkite ant kaitlentės užvirti.
3. Sudėkite brokolius, žirnių ankštis ir špinatus. Pagardinkite SACLA orkaitėje keptais
pomidorais su alyvuogėmis ir KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.
4. Sudėliokite vyšninius pomidorus.
5. Menkės filė pasūdykite ir uždėkite ant kuskuso. ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės
sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant žuvies.
6. Uždenkite kepimo folija ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min.
7. Iškepus apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais.
Skanaus.