top of page

Vienas didelis orkaitėje keptas blynas su slyvomis ir uogomis (Receptas)

Uogų sezonas tęsiasi, slyvų prasideda, todėl pats metas pasigaminti šį didelį blyną per visą skardą, kurį kepti reikia orkaitėje. Viską pasiruošite vos per 5 minutes. Puikūs pusryčiai arba desertas.

blynas per visą skardą_Alfo receptas_orkaitėje keptas blynas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose ir videoreceptą rasite ČIA


Orkaitėje keptam blynui paruošti reikia:

  • 4–6 mėlynųjų slyvų

  • 3 kiaušinių

  • 1 šaukštelio cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 250 ml pieno

  • 120 g miltų

  • 25 g sviesto

  • Saujos aviečių ir šilauogių

  • Miltelinio cukraus, graikiško jogurto (patiekti)

  • Sviesto (formai patepti)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.

2. Storą ketaus keptuvę arba formą patepkite sviestu.

3. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.

4. Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

5. Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.

6. Tešlą supilkite į keptuvę, sudėliokite slyvų puseles, uogas ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi.

7. Iškepusį blyną patiekite su graikišku jogurtu, pabarstykite milteliniu cukrumi arba pasirinkite kitus norimus priedus.


Alfas Ivanauskas

ALFO PATARIMAI:

· Svarbu rinktis storesnio dugno keptuvę ar skardą.

· Tešlos turi būti kaip piršto.

· Tešlą paskaninkite mėgstamais priedais, tokiais kaip vanilinė, cinamonas. Priedus rinkitės pagal sezoniškumą.

· Vietoje slyvų galite naudoti lengvai karamelizuotus obuolius.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page