Uogų sezonas tęsiasi, slyvų prasideda, todėl pats metas pasigaminti šį didelį blyną per visą skardą, kurį kepti reikia orkaitėje. Viską pasiruošite vos per 5 minutes. Puikūs pusryčiai arba desertas.
Laidą #Alfasvienasnamuose ir videoreceptą rasite ČIA
Orkaitėje keptam blynui paruošti reikia:
4–6 mėlynųjų slyvų
3 kiaušinių
1 šaukštelio cukraus
Žiupsnelio druskos
250 ml pieno
120 g miltų
25 g sviesto
Saujos aviečių ir šilauogių
Miltelinio cukraus, graikiško jogurto (patiekti)
Sviesto (formai patepti)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Storą ketaus keptuvę arba formą patepkite sviestu.
3. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
4. Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
5. Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.
6. Tešlą supilkite į keptuvę, sudėliokite slyvų puseles, uogas ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi.
7. Iškepusį blyną patiekite su graikišku jogurtu, pabarstykite milteliniu cukrumi arba pasirinkite kitus norimus priedus.
ALFO PATARIMAI:
· Svarbu rinktis storesnio dugno keptuvę ar skardą.
· Tešlos turi būti kaip piršto.
· Tešlą paskaninkite mėgstamais priedais, tokiais kaip vanilinė, cinamonas. Priedus rinkitės pagal sezoniškumą.
· Vietoje slyvų galite naudoti lengvai karamelizuotus obuolius.
Gardžių atradimų.