Lietuvoje įsibėgėja vėžiavimo sezonas (nuo liepos 15 iki spalio 15 dienos) ir tai yra tinkamiausias metas pasimėgauti jų skoniu, o jeigu niekada nesate ragavę, paragauti bent tam, kad žinotumėte, kokie jie ir su kuo valgomi.
Receptų, kaip paruošti vėžius, nėra tiek daug, kiek, pavyzdžiui, gardžių bulvinių blynų ar varškės apkepų, bet visgi yra. Vėžių ir krevečių troškinio receptas – vienas jų ir, patikėkite, tikrai vertas ir pradedančiųjų, ir jau įgudusių vėžių ragautojų dėmesio.
Šis receptas – iš naujos Alfo vasaros receptų knygos KULINARINĖ GREITOJI. Vartykite, semkitės idėjų ir dalinkitės ja nemokamai!
4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Vėžių ir krevečių troškiniui paruošti reikia:
2 svogūnų
1 morkos
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 paprikos
4 česnako skiltelių
3 KOTANYI laurų lapų
1 šaukštelio rūkytos paprikos
2 saliero stiebo lazdelių
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų pastos
100 ml baltojo vyno
500 g vėžių
300 g didelių krevečių
400 ml trintų pomidorų
400 ml žuvų sultinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais. Kepinkite įkaitintame puode su alyvuogių aliejumi apie 5 min., nustatę vidutinę kaitrą ir nuolat maišydami.
Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, smulkintus česnakus, KOTANYI laurų lapus, rūkytą papriką, griežinėliais pjaustytus saliero stiebus ir kepkite apie 2 min.
Tuomet dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų pastą ir maišydami kepinkite dar 2 min.
Ant daržovių supilkite vyną, išmaišykite, sudėkite vėžius ir krevetes. Troškinkite apie 5 min., kol vynas nugaruos.
Supilkite pomidorus, sultinį, berkite KOTANYI druskos ir pipirų mišinio. Troškinkite apie 20 min., nustatę žemą kaitrą.
Gardžių atradimų.