top of page

Vegetariškas aitriųjų paprikų troškinys su pupelėmis ir lęšiais (Receptas)

  • prieš 5 valandas
  • 1 min. skaitymo

Jeigu ieškote sotaus, kvapnaus ir šildančio patiekalo, kuris ir pasotintų, ir suteiktų energijos, vegetariškas aitriųjų paprikų troškinys su pupelėmis ir lęšiais yra kaip tik tai, ko reikia: subalansuotas, maistingas ir turtingas skonių.

Aitriosios paprikos suteikia malonų aštrumą, o pupelės ir lęšiai – sotumo ir baltymų, todėl šis troškinys puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

aštrus torškinys su lęšiais ir paprikomis, greita vakarienė, receptai, Alfas Ivanauskas, Alfo receptai
VMG nuotr.

Troškiniui paruošti reikia:

  • 1 nedidelio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 mažos skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse

  • 1 šaukštelio „tabasco“ padažo

  • 1 pakuotės ekologiškų lęšių be sūrymo

  • 1 pakuotės ekologiškų juodųjų pupelių be sūrymo


    1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, įberkite kumino ir pakepinkite kartu.

    2. Paprikas, pašalinę sėklas, supjaustykite juostelėmis. Krėskite į keptuvę su svogūnais ir pakepinkite, kol paprikos suminkštės.

    3. Supilkite smulkintus pomidorus, pagardinkite „tabasco“ padažu ir patroškinkite 5–7 min.

    4. Tuomet sudėkite lęšius, pupeles, įpilkite truputį vandens ir patroškinkite dar 10–15 min.

    5. Patiekite su mėgstamais žalumynais arba galite patiekti su žuvies maltinukais.


Skanaus!

bottom of page