top of page

Grilio receptai: veganiškų kepsnių marinatas

Grilių sezono receptų seriją pradėjome nuo dviejų marinatų – bruknių ir adžikos ir barbekiu su garstyčiomis ir avietėmis. Abiem reikalingos uogienės. Šįkart jums prireiks humuso must ingrediento tahinio (sezamų pastos), pusės granato ir apelsino arba kelių kinkanų. Likusius ingredientus, ko gero, turėsite namuose.

Jei pirmieji receptai tiko mėsoms marinuoti, tai šį turėtų įsidėmėti visi, kepsiantys daržoves ar sūrius, o, tiksliau, tofu sūrį, baklažanus, paprikas, „portobello“ grybus. Visavalgiai lai naudoja vištienai.

Valerijos Stonytės nuotr.


Tahinio ir granatų marinatas

  • ½ granato

  • ½ apelsino arba kelių kinkanų

  • kelių skiltelių česnako

  • 100 g tahinio

  • 200 g aliejaus

  • saujelės šalavijo

  1. Iš granato išimkite sėklas, supjaustykite apelsiną. Česnaką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite.

Naujausi įrašai

bottom of page