Grilių sezono receptų seriją pradėjome nuo dviejų marinatų – bruknių ir adžikos ir barbekiu su garstyčiomis ir avietėmis. Abiem reikalingos uogienės. Šįkart jums prireiks humuso must ingrediento tahinio (sezamų pastos), pusės granato ir apelsino arba kelių kinkanų. Likusius ingredientus, ko gero, turėsite namuose.
Jei pirmieji receptai tiko mėsoms marinuoti, tai šį turėtų įsidėmėti visi, kepsiantys daržoves ar sūrius, o, tiksliau, tofu sūrį, baklažanus, paprikas, „portobello“ grybus. Visavalgiai lai naudoja vištienai.
Valerijos Stonytės nuotr.
Tahinio ir granatų marinatas
½ granato
½ apelsino arba kelių kinkanų
kelių skiltelių česnako
100 g tahinio
200 g aliejaus
saujelės šalavijo
Iš granato išimkite sėklas, supjaustykite apelsiną. Česnaką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite.