8–10 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 50 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
100 g veganiško šokolado
210 g miltų
60 g nesaldintos geros kokybės kakavos
150 g rudojo cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
250 ml augalinio pieno
80 g aliejaus
1. Šokoladą susmulkinkite. Galite tai padaryti smulkintuvu arba smulkiai supjaustykite peiliu. Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
2. Į miltų ir kakavos mišinį supilkite augalinį pieną ir aliejų, viską išmaišykite tiek, kad tik susijungtų. Nepermaišykite. Pabaigoje suberkite šokoladą ir dar permaišykite.
3. Tešlą sudėkite į išklotą kepimo popieriumi formą (22 x 22 cm). Kepkite apie 50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite pirmiausia formoje, o po 15 min. – ant grotelių.