top of page

Veganiškas šokoladinis keksas


Veganiškas šokoladinis keksas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 100 g veganiško šokolado

  • 210 g miltų

  • 60 g nesaldintos geros kokybės kakavos

  • 150 g rudojo cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 250 ml augalinio pieno

  • 80 g aliejaus

1. Šokoladą susmulkinkite. Galite tai padaryti smulkintuvu arba smulkiai supjaustykite peiliu. Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

2. Į miltų ir kakavos mišinį supilkite augalinį pieną ir aliejų, viską išmaišykite tiek, kad tik susijungtų. Nepermaišykite. Pabaigoje suberkite šokoladą ir dar permaišykite.

3. Tešlą sudėkite į išklotą kepimo popieriumi formą (22 x 22 cm). Kepkite apie 50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite pirmiausia formoje, o po 15 min. – ant grotelių.

Naujausi įrašai

bottom of page