top of page

Veganiški arbūziniai ledai (Receptas)

Ne tik vasarą, bet ir visus metus naminiai ledai yra vienas geidžiamiausių desertų. Nepraleiskite progos pasimėgauti naminiais arbūziniais ledais. Gardūs bet kokiu oru!

veganiški arbūziniai ledai, receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Arbūziniams ledams pagaminti reikia:

  • 150 g anakardžių

  • 500 g arbūzo minkštimo

  • 50 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • ~200 ml migdolų arba kitų riešutų pieno

  • Žiupsnelio druskos

  1. Anakardžius užmerkite vandenyje 12 val. Arbūzą supjaustykite gabaliukais ir sušaldykite.

  2. Anakardžius nusunkite, sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite po truputį pildami migdolų pieną (iki 50 ml).

  3. Sudėkite į trintuvo indą arbūzo „ledukus“, DANSUKKER šviesųjį sirupą ir kelis kristalus druskos. Viską trinkite iki vienalytės, tirštos ir neskystos masės. Jei reikia, pilkite migdolų pieną, dalį jo palikite.

  4. Sutrintą masę sudėkite į indelius (kad būtų lengviau iš jų išimti, galite įdėti sviestinio popieriaus) ir užšaldykite. Prieš patiekdami, masę iš indelių ir paliktą migdolų pieną dar kartą pertrinkite trintuvu.

  5. Patiekite ant arbūzų gabaliukų „patalo“.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page