Visų mėgstamas šokoladinis tortas nusipelnė turėti savo veganišką versiją. Ar tai jo geresnė versija? Išbandykite ir nuspręskite.

6-8 asm
Gaminimas 45 min.
Kepimas 40 min.
Šokoladiniam tortui paruošti reikia:
140 g miltų
50 g nesaldintos geros kokybės kakavos
120 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
180 ml augalinio pieno
80 ml aliejaus
50 g smulkinto juodojo šokolado
Kremui:
200 g juodojo šokolado
1 didelio prinokusio avokado
1–2 šaukštų auksaspalvio sirupo
Sumaišykite birius produktus. Supilkite augalinį pieną ir aliejų, gerai išmaišykite.
Tešlą sudėkite į išklotą kepimo popieriumi 20–22 cm skersmens formą. Kepkite apie 40 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite ant grotelių.
Kremui ištirpinkite šokoladą.
Avokadą sutrinkite ir sumaišykite su tirpintu šokoladu. Pagal skonį įpilkite auksaspalvio sirupo.
Ataušusį biskvitą perpjaukite pusiau ir pertepkite kremu.
Gardžių atradimų.