top of page

Veganiškas labai šokoladinis tortas (Receptas)

Visų mėgstamas šokoladinis tortas nusipelnė turėti savo veganišką versiją. Ar tai jo geresnė versija? Išbandykite ir nuspręskite.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

6-8 asm

Gaminimas 45 min.

Kepimas 40 min.


Šokoladiniam tortui paruošti reikia:

  • 140 g miltų

  • 50 g nesaldintos geros kokybės kakavos

  • 120 g nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 180 ml augalinio pieno

  • 80 ml aliejaus

  • 50 g smulkinto juodojo šokolado

Kremui:

  • 200 g juodojo šokolado

  • 1 didelio prinokusio avokado

  • 1–2 šaukštų auksaspalvio sirupo


  1. Sumaišykite birius produktus. Supilkite augalinį pieną ir aliejų, gerai išmaišykite.

  2. Tešlą sudėkite į išklotą kepimo popieriumi 20–22 cm skersmens formą. Kepkite apie 40 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite ant grotelių.

  3. Kremui ištirpinkite šokoladą.

  4. Avokadą sutrinkite ir sumaišykite su tirpintu šokoladu. Pagal skonį įpilkite auksaspalvio sirupo.

  5. Ataušusį biskvitą perpjaukite pusiau ir pertepkite kremu.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page