Gaivūs ir lengvi suktinukai yra Vietnamo virtuvės klasika, nepakeičiama vasarą, bet ne tik. Tinka ir šventei, ir iškylai, ir tiesiog kasdien pasimėgauti. Puikiai dera su gira.
8 suktinukai
Suktinukams pagaminti reikia:
8 ryžių popieriaus lakštų
2 morkų
100 g mėlynojo kopūsto lapų
50 g stiklinių makaronų
2 saujų špinatų
200 g krevečių
20 g imbiero
1 skiltelės česnako
1 aitriosios paprikos
2 šaukštų baltojo vyno acto
1 v. šaukšto sezamo aliejaus
1 v. šaukšto riešutų sviesto
2 šaukštų austrių padažo
¼ l natūralaus jogurto
100 ml vandens
1 v. šaukšto sezamo sėklų
Užvirinkite vandenį puode su dangčiu. Nuimkite puodą nuo kaitlentės, sudėkite makaronus ir uždengę dangčiu palaikykite apie 4 minutes. Makaronus sudėkite į kiaurasamtį, praskalaukite šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nutekėti.
Krevetes apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, druska ir pipirais apie 3–4 min. iš abiejų pusių. Kai iškeps, perpjaukite pusiau.
Daržoves supjaustykite šiaudeliais. Špinatus susmulkinkite.
Sutarkuokite imbierą, česnaką, truputį aitriosios paprikos, užpilkite actu, sezamų aliejumi, įdėkite riešutų sviesto, pilkite austrių padažo, natūralaus jogurto ir viską išmaišykite. Jeigu padažas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens.
Ryžių popierių apipurkškite vandeniu. Ant ryžių popieriaus dėkite pjaustytas daržoves, krevetes, špinatus, ryžių makaronus ir susukite viską į ploną ritinėlį, galus užlenkite.
Galite dalį summer rolls‘ų pagaminti tik daržovėmis, be krevečių. Summer rolls‘us galite pagardinti sezamo sėklomis.
Prie suktinukų puikiai tinka „Smetoniška gira". Rekomenduojame!
Skanaus!