Vasaros mėgstamiausias: ant grotelių keptas karpis
- 2020-02-08
- 1 min. skaitymo
Vasara yra kepimo ant grotelių metas. Nepamirškite, kad ne tik mėsos pjausniai, bet ir žuvis, kepta ant tikros ugnies, yra tobulai skani.
Išbandykite petražolėmis, citrinomis ir česnakais kvepiančio ant grotelių kepto karpio receptą.

4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Zzz 2-3 val.
Ant grotelių keptam karpiui reikia:
6–8 gabaliukai karpio po 120 g
50 ml alyvuogių aliejaus
50 ml sojų padažo
50 ml citrinų sulčių
Žiupsnelis cukraus „Farinas“
3 skiltelės česnako
3–4 šakelės petražolių
1 maža aitrioji paprika
1. Susmulkinkite aitriąją papriką, česnaką ir petražoles. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, citrinų sultis ir cukrų, sudėkite papriką, česnaką ir petražoles ir viską kartu dar išmaišykite.
2. Žuvį sausai iššluostykite, sudėkite į marinatą 2–3 val.
3. Nubraukite marinatą, dėkite žuvį ant grotelių ir kepkite vidutinėje kaitroje po 6–7 min. iš kiekvienos pusės. Laikas nuo laiko tepkite žuvį marinatu.
Iškepusią žuvį patiekite su daržovėmis. Prie žuvies taip pat puikiai tiks „Žalia giria“ Premium citrinų ir žaliųjų citrinų silpnai gazuotas stalo vanduo.
Skanaus!