Tai gardus ir sultingas patiekalas ir kasdieniams pietums, ir savaitgalio draugų susibūrimui.
(4 asm.)
Lašišos kepsniui paruošti reikia:
4 gabalėlių lašišos filė
šlakelio alyvuogių aliejaus
50 gsviesto
2 skiltelių trinto česnako
150 ml baltojo vyno
1 šaukštelio garstyčių
60 ml apelsinų sulčių
60 ml ryžių acto
2–3 šaukštų medaus
1 šaukšto „čija“ (ispaninio šalavijo) sėklų
300 g žaliųjų šparaginių pupelių
250 g trumpavaisių agurkų
15 g daigų arba smulkių žalumynų
druskos, juodųjų pipirų
Lašišos kepsnelius sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą, paskaninkite druska, pipirais ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8 min.
Tuo metu keptuvėje su sviestu pakepkite česnakus.
Supilkite vyną, apelsinų sultis ir actą. Sudėkite garstyčias ir medų. Pagardinkite druska ir kaitinkite apie 10 min., kol padažas sutirštės. Atvėsinkite ir įmaišykite „čija“ sėklas.
Nupjaukite šparaginių pupelių galus ir virkite jas pasūdytame vandenyje apie 6 min., tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Šiaudeliais supjaustykite agurkus. Paruoštas daržoves patiekite lėkštėje su lašiša ir padažu, apibarstę daigais arba smulkiais žalumynais.
Skanaus!