top of page

Lašiša su citrusiniu „čija“ padažu (Receptas)

Tai gardus ir sultingas patiekalas ir kasdieniams pietums, ir savaitgalio draugų susibūrimui.


lašišos kepsnys su čija padažu, receptas
VMG nuotr.


(4 asm.)


Lašišos kepsniui paruošti reikia:

  • 4 gabalėlių lašišos filė

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 50 gsviesto

  • 2 skiltelių trinto česnako

  • 150 ml baltojo vyno

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • 60 ml apelsinų sulčių

  • 60 ml ryžių acto

  • 2–3 šaukštų medaus

  • 1 šaukšto „čija“ (ispaninio šalavijo) sėklų

  • 300 g žaliųjų šparaginių pupelių

  • 250 g trumpavaisių agurkų

  • 15 g daigų arba smulkių žalumynų

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Lašišos kepsnelius sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą, paskaninkite druska, pipirais ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8 min.

  2. Tuo metu keptuvėje su sviestu pakepkite česnakus.

  3. Supilkite vyną, apelsinų sultis ir actą. Sudėkite garstyčias ir medų. Pagardinkite druska ir kaitinkite apie 10 min., kol padažas sutirštės. Atvėsinkite ir įmaišykite „čija“ sėklas.

  4. Nupjaukite šparaginių pupelių galus ir virkite jas pasūdytame vandenyje apie 6 min., tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

  5. Šiaudeliais supjaustykite agurkus. Paruoštas daržoves patiekite lėkštėje su lašiša ir padažu, apibarstę daigais arba smulkiais žalumynais.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page