top of page

Vasaros gaiva: jogurto ir uogų sluoksniuotis

Nežinančių apie „čija“ (ispaninio šalavijo) sėklas turbūt jau neliko nei vieno. Be abejonės, populiarumo viršūnės neapleidžia „čija“ pudingai, kuriuos galima valgyti tiek pusryčiams, tiek kaip desertą. Šįkart iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, pateikiame jums kitokį šio pudingo variantą, vasariškai gaivų, darytą su jogurtu. Ir jei manote, kad toks desertas jau kiek atsibodęs, paklauskite savęs, ar išbandėte jį vasarą, kuomet gamta nešykšti pačių skaniausių ir šviežių uogų.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Jogurto ir uogų sluoksniuotis

(4 asm.)

Jums reikės:

  • 4 šaukštų „čija“ (ispaninio šalavijo) sėklų

  • 1 šaukšto kokosų drožlių

  • 220 ml kokosų pieno

  • 220 ml natūralaus jogurto

  • 200 g aviečių

  • 2 šaukštelių šeivamedžių sirupo

  • šviežių uogų (patiekti)

  • kelių lapelių šviežio šalavijo arba mėtų (patiekti)

  1. Ispaninio šalavijo sėklas sumaišykite su kokosų drožlėmis, kokosų pienu, jogurtu ir palikite išbrinkti.

  2. Avietes sutrinkite su sirupu.

  3. Ant išbrinkusių sėklų pudingo užpilkite trintų aviečių, apibarstykite šviežiomis uogomis ir lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page