top of page

Vasariški salotų užpilai: 10 kūrybingų idėjų!

Tai tarsi paskutinis akcentas, kuris arba viską pataiso, arba sugadina, arba nuskraidina iki Mėnulio ir Tai tarsi paskutinis akcentas, kuris arba viską pataiso, arba sugadina, arba nuskraidina iki Mėnulio ir atgal. atgal.

salotų užpilai_Alfo receptai
VMG nuotr.

SERBENTŲ užpilas

  • 50 g trintų juodųjų serbentų be cukraus

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio medaus

  • 3 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • „Chia“ sėklų, kokosų, linų sėmenų (pagal skonį)

Visus ingredientus sumaišykite kartu.

 

Užpilas su PELETRŪNAIS

Peletrūnas – retas svečias ant lietuvio stalo. Pavasaris yra tinkamiausias laikas peletrūnams.

  • 1 didelio apelsino sulčių (~120–150 ml)

  • 1 šaukštelis nutarkuotos apelsino žievelės

  • 3 šaukštai smulkiai pjaustytų peletrūnų

  • 1 šaukštelis garstyčių

  • 1/2 šaukštelio druskos50 ml aliejaus

Visus produktus sumaišykite. Patiekite salotas su padažu.

 

Jogurto padažas su MĖTOMIS IR APELSINŲ sultimis

Paprastas, bet glostys gomurį.

  • 150 g jogurto

  • 3–4 šakelių mėtų

  • ½ apelsino sulčių

  • Druskos

Padažui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su jogurtu ir apelsinų sultimis. Pagardinkite druska.

salotų užpilai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Užpilas su MEDUMI IR IMBIERU

  • 80 ml aliejaus

  • 40 ml citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero

  • 1 šaukštelio medaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 smulkintos skiltelės česnako

Visas sudėtines dalis tiesiog sumaišykite.

 

CIBERŽOLĖS užpilas su tahiniu

  • 1 kupino šaukšto tahinio

  • 50 ml aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero

  • Žiupsnelio druskos

Visus ingredientus sumaišykite kartu.

 

AZIJIETIŠKAS užpilas-marinatas

  • 1 citrinžolės

  • 4–5 laiškinių česnakų laiškų

  • 3–4 šakelių kalendrų

  • ½ mažos aitriosios paprikos

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 2–3 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 4 trumpavaisių agurkų

  • 1 prinokusio mango

  • Kalendrų šakelių (patiekti)

Citrinžolę sumaigykite plaktuku. Laiškinius česnakus, kalendras ir papriką smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir aliejumi, druska. Įdėkite citrinžolę.

Šis padažas yra nepakeičiamas salotose su krevetėmis.

salotų užpilai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Lengvas GRIETINĖS užpilas traškioms salotoms

  • 1 šaukštelio druskos

  • ¼ šaukštelio pipirų

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 2 šaukštų grietinės (12–15 %)

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 2 šaukštų vandens

Užpilui sumaišykite visus ingredientus.

 

RŪKYTŲ PAPRIKŲ užpilas

  • 2 skiltelių česnako

  • 5–6 petražolių šakelių

  • 1 šaukšto saldžios rūkytos paprikos

  • 1 šaukšto auksaspalvio sirupo

  • 3 šaukštų raudonojo vyno acto

  • Žiupsnelio druskos

Susmulkinkite česnaką ir petražoles. Visus ingredientus sumaišykite kartu.

 

Aguoninis OBUOLIŲ ir SVOGŪNŲ užpilas

  • ½ saldžiojo svogūno

  • 50 ml vandens

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 nulupto obuolio

  • 1 šaukšto aguonų

  • 2 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos


Svogūną smulkiai supjaustykite, perpilkite verdančiu vandeniu su vienu šaukštu baltojo vyno acto. Likusius ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

 

MANGŲ tyrės ir kario padažas

  • 100 g mangų tyrės

  • 80 g alyvuogių aliejaus

  • 10 g kario

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui suplakite visus ingredientus kartu.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page