Tai tarsi paskutinis akcentas, kuris arba viską pataiso, arba sugadina, arba nuskraidina iki Mėnulio ir Tai tarsi paskutinis akcentas, kuris arba viską pataiso, arba sugadina, arba nuskraidina iki Mėnulio ir atgal. atgal.
SERBENTŲ užpilas
50 g trintų juodųjų serbentų be cukraus
½ citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus
3 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
„Chia“ sėklų, kokosų, linų sėmenų (pagal skonį)
Visus ingredientus sumaišykite kartu.
Užpilas su PELETRŪNAIS
Peletrūnas – retas svečias ant lietuvio stalo. Pavasaris yra tinkamiausias laikas peletrūnams.
1 didelio apelsino sulčių (~120–150 ml)
1 šaukštelis nutarkuotos apelsino žievelės
3 šaukštai smulkiai pjaustytų peletrūnų
1 šaukštelis garstyčių
1/2 šaukštelio druskos50 ml aliejaus
Visus produktus sumaišykite. Patiekite salotas su padažu.
Jogurto padažas su MĖTOMIS IR APELSINŲ sultimis
Paprastas, bet glostys gomurį.
150 g jogurto
3–4 šakelių mėtų
½ apelsino sulčių
Druskos
Padažui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su jogurtu ir apelsinų sultimis. Pagardinkite druska.
Užpilas su MEDUMI IR IMBIERU
80 ml aliejaus
40 ml citrinos sulčių
1 šaukštelio tarkuoto imbiero
1 šaukštelio medaus
Žiupsnelio druskos
1 smulkintos skiltelės česnako
Visas sudėtines dalis tiesiog sumaišykite.
CIBERŽOLĖS užpilas su tahiniu
1 kupino šaukšto tahinio
50 ml aliejaus
½ citrinos sulčių
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio tarkuoto imbiero
Žiupsnelio druskos
Visus ingredientus sumaišykite kartu.
AZIJIETIŠKAS užpilas-marinatas
1 citrinžolės
4–5 laiškinių česnakų laiškų
3–4 šakelių kalendrų
½ mažos aitriosios paprikos
½ žaliosios citrinos sulčių
2–3 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
4 trumpavaisių agurkų
1 prinokusio mango
Kalendrų šakelių (patiekti)
Citrinžolę sumaigykite plaktuku. Laiškinius česnakus, kalendras ir papriką smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir aliejumi, druska. Įdėkite citrinžolę.
Šis padažas yra nepakeičiamas salotose su krevetėmis.
Lengvas GRIETINĖS užpilas traškioms salotoms
1 šaukštelio druskos
¼ šaukštelio pipirų
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų grietinės (12–15 %)
½ žaliosios citrinos sulčių
2 šaukštų vandens
Užpilui sumaišykite visus ingredientus.
RŪKYTŲ PAPRIKŲ užpilas
2 skiltelių česnako
5–6 petražolių šakelių
1 šaukšto saldžios rūkytos paprikos
1 šaukšto auksaspalvio sirupo
3 šaukštų raudonojo vyno acto
Žiupsnelio druskos
Susmulkinkite česnaką ir petražoles. Visus ingredientus sumaišykite kartu.
Aguoninis OBUOLIŲ ir SVOGŪNŲ užpilas
½ saldžiojo svogūno
50 ml vandens
2 šaukštų baltojo vyno acto
1 nulupto obuolio
1 šaukšto aguonų
2 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
Svogūną smulkiai supjaustykite, perpilkite verdančiu vandeniu su vienu šaukštu baltojo vyno acto. Likusius ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
MANGŲ tyrės ir kario padažas
100 g mangų tyrės
80 g alyvuogių aliejaus
10 g kario
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Padažui suplakite visus ingredientus kartu.
Gardžių atradimų.