Kol vieni dirba, kad turėtų paplūdimio kūną, kviečiame padirbėti tobulinant morengų kepimo įgūdžius. Juk artėja vasara – pavlovų ir morengų desertų su uogomis sezonas. Kaip iškepti tobulą morengą, skaitykite čia, o deserto su braškėmis ir rabarbarais receptas laukia žemiau.
2 asm.
Morengų desertui su braškių ir rabarbarų žele pagaminti reikia:
200 g braškių
1 žaliosios citrinos sulčių
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 žaliosios citrinos žievelės
2–3 rabarbaro lapkočių
1 šaukštelio tarkuoto imbiero
20–30 g sviesto
150 ml grietinėlės
50 g DANSUKKER cukraus miltelių
50 g morengų
Braškių ir rabarbarų želei:
10 g želatinos
500 g braškių
500 g nuvalytų rabarbarų
300 g cukraus
1 šaukštelio vanilės pastos
Pirmiausia pagaminkite želę: braškes supjaustykite riekelėmis, rabarbarus mažais gabaliukais. Užpilkite cukrumi, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai. Ryte nupilkite susidariusias sultis, pasverkite ir dar pripildykite vandens iki 400 ml. Išmaišykite kartu su vanilės pasta. Užvirinkite, suberkite želatiną ir išmaišykite, kol želatina ištirps. Nugraibykite putas ir supilkite tirpalą į plokščią indą maždaug 1–1,5 cm sluoksniu. Dėkite į šaldytuvą ir sustingdykite. Sustingusią želę supjaustykite kubeliais.
Likusias braškes supjaustykite, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, apibarstykite žiupsneliu DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus ir tarkuota žaliosios citrinos žievele. Trumpam atidėkite.
Rabarbarus supjaustykite mažais gabaliukais, sumaišykite su likusiu cukranendrių cukrumi, imbieru ir patroškinkite 2–3 min. keptuvėje su sviestu. Atvėsinkite.
Grietinėlę išplakite su DANSUKKER cukraus milteliais.
Dubenėlyje sluoksniuokite morengus, dėkite braškes arba kitas sezonines uogas, rabarbarų įdarą, želę, plaktą grietinėlę.
Puoškite uogomis, puikiai atrodys užmesta braškių arba žemuogių šakelė su uogomis. Jei pageidaujate – apibarstykite cukraus milteliais.
Gardžių atradimų.