Vasara įsisiūbuos ir visi prisiminsime gaivų ir traškų užkandį. Lengvus vasaros suktinukus pagaminti lengva, tačiau jeigu norite, kad ilgiau išsilaikytų ir galėtumėte neštis net į iškyla, vietoj ryžių popieriaus naudokite džiovintus jūrų dumblių lapus.
Laidą #AlfasVienasNamuose žiūrėkite čia
6–8 suktinukai
Vasariniams suktinukams pagaminti reikia:
¼ ananaso
½ ilgavaisio agurko
½ aitriosios paprikos
1 česnako skiltelės
Keleto baziliko lapelių
½ žaliosios citrinos sulčių
2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
3–4 džiovintų jūros dumblių lapų
1 mažos romaninės salotos
100 g marinuotų krevečių
100 g marinuotų aštuonkojų
Keleto mėtų šakelių
1. Ananasą ir agurką supjaustykite pailgais šiaudeliais.
2. Susmulkinkite aitriąją papriką, įtarkuokite česnako, berkite sukapotus bazilikus, įspauskite citrinos sulčių, pilkite padažą „Ponzu“ ir viską išmaišykite.
3. Nusausinkite stalviršį, dėkite dumblių lapą, ant jo – romaninės salotos lapų, agurko, ananaso, krevečių, mėtos lapelių (sluoksniuokite, kaip rodoma laidoje) . Viską susukite ir perpjaukite per pusę. Kitą suktinuką ruoškite taip pat, tik vietoje krevečių dėkite aštuonkojus.
4. Patiekite kartu su paruoštu padažu.
ALFO PATARIMAI:
· Vietoj jūros gėrybių galite rinktis lašišą arba vištieną.
· Ananasą galite keisti mangu.
· Formuojant suktinukus visada rinkitės skirtingus ingredientus: rūgštų, saldų ir gaivų. Tam, kad sudarytumėte skonių balansą.
Skanaus!