top of page

Vasarinė baltos mišrainės versija su neatsivalgomu padažu (Alfo receptas)

Jeigu klasikinė balta mišrainė jums asocijuojasi su Kalėdomis ir Naujų metų festivaliais, tai šis receptas susies šį patiekalą su vasara, primins atostogas, jūrą ir lėtai skaitomas knygas. Gaivi ir labai vasariška baltoji mišrainė pagal Alfą!


vasariška baltoji mišrainė, balta mišrainė, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Vasarinei baltai mišrainei pagaminti reikia:

  • 200 g bulvių

  • 100 g šviežių pievagrybių

  • 200 g marinuotų agurkėlių

  • 3 vidutinių šviežių agurkų

  • 1 svogūnėlio su laiškais

  • 2 šaukštų kaparėlių

  • 3 virtų vištos kiaušinių

  • 200 g HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių

  • 200 g virtos jautienos ar liežuvio gabalėlio

  • 6 šaukštų OBELIŲ tradicinis" majonezo

  • 150 g tuno savo sultyse

  • ½ citrinos

  • 50 ml mėgstamo sultinio, pavyzdžiui, NATUR COMPAGNIE.

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Bazilikų lapelių (papuošimui)

1. Į kepimo skardą, išklotą VORTEX folija, sudėkite bulves, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite įstatę orkaitės viduryje 150 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20 min. Iškepusias pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

2. Iškeptas bulves atvėsinkite.

3. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, marinuotus ir šviežius agurkus griežinėliais, susmulkinkite svogūnėlį, viską sudėkite į vieną dubenį, suberkite kaparėlius, HEINZ konservuotus žaliuosius žirnelius ir viską išmaišykite. Kubeliais supjaustykite ir sudėkite jautieną, išmaišykite.

4. Į virtuvinį trintuvą ELECTROLUX sudėkite majonezą, tuną, įtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite sulčių, supilkite sultinį ir viską išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų.

5. Kiaušinius supjaustykite į 4 dalis.

6. Į serviravimo indelius dėkite 1½ šaukšto padažo, paruoštą mišrainę, dar šaukštą padažo, bulves ir kiaušinius. Papuoškite bazilikų lapeliais ir svogūnų laiškais. Užberkite pipirų ir tarkuotos citrinos žievelės.


ALFO PATARIMAI:

· Mišrainei naudojamas majonezas neturi būti nei per daug saldus, nei rūgštus.

· Padažo tirštumas turėtų būti tokio tirštumo kaip kefyras, reguliuokite tirštumą pildami mažiau ar daugiau sultinio.

· Jei mėgstate prieskonines žoleles, galite įpjaustyti krapų arba petražolių.

· Mišrainę galite serviruoti vienoje didelėje lėkštėje, dedant daržoves, padažą ir kiaušinius su bulvėmis.

· Šį patiekalą galite pasigaminti iš anksčiau, tačiau geriau jį serviruoti prieš pat patiekiant ant stalo.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page