top of page

Vasara stiklainyje: aviečių ir ananasų uogienė su imbieru (Receptas)

Miške, žinokite, vėsiau. Ir yra uogų. Kvepia avietėmis ir mėlynėmis. Pasidarykite miško terapijos seansą ir savo malonumui prisirinkite uogų pasimėgauti šviežiomis ir išsivirti šiek tiek uogienės: bus gera žiemą dūsauti apie vasarą.

Ypač aromatingos uogienės su avietėmis ir ananasu receptas.


aviečių uogienė, ananasai, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Uogienei išvirti reikia:

  • ½ stiklinės vandens

  • 1 kg aviečių

  • 1 ananaso

  • 800 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  • piršto dydžio imbiero gabalėlio žiupsnelio

  • šviežių bazilikų

1. Ananasą nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, suberkite cukrų uogienėms ir pavirkite 10 min.

2. Suberkite avietes ir smulkintą imbierą.

3. Pamaišydami virkite apie 15 min.

4. Baigdami virti suberkite smulkintus bazilikus ir dar pavirkite 2 minutes.

5. Supilkite į stiklainius. Uždarykite. Laikykite tamsioje vietoje.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page